15.6.2021

Antti Vepsä tuo uutta rahasto-osaamista C&S:n pääomasijoittamisen tiimiin

Castrén & Snellmanin Pääomasijoittaminen-tiimi täydentyy 9.8. uudella rahastoasiantuntijalla, kun OTM, KTM Antti Vepsä aloittaa tiimissä senior associate -juristina.

Antti siirtyy uuteen tehtäväänsä OP Ryhmästä, jossa hän on jo useita vuosia työskennellyt laajasti erilaisten rahastoliitännäisten projektien parissa. Opinnoissaan Antti on tutkinut rahastosääntelyä, erityisesti ulkomaista rahastosääntelyä ja markkinakäytäntöjä. Tällä hetkellä hän tekee väitöskirjaa vaihtuvapääomaisia yhtiömuotoisia rahastoja koskevasta sääntelystä Tampereen yliopistossa.

”Odotan kiinnostuneena toimeksiantotyötä Cassulla. Näen, että osaamisestani ja löydöksistäni on paljon hyötyä asiakkaille tehtävissä rahastohankkeissa. Nykyisessä markkinatilanteessa vaihtoehtoiset omaisuusluokat ovat nostaneet profiiliaan: uusia innovatiivisia tuotteita kehitetään ja niitä halutaan tarjota yhä laajemmalle sijoittajakunnalle. Toisaalta vuosien 2016—2019 rahastosääntelyn uudistamishankkeessa näimme, että tahtoa vaihtuvapääomaisia yhtiömuotoisia rahastoja koskevan sääntelyn kehittämiseen on. Uskon, että asia etenee lähivuosina myös Suomessa. Tiimimme on silloin hyvissä asemissa tarjoamaan asiakkaille ratkaisuja”, Antti sanoo.

”Antin laaja kokemus sekä rahastojen manageripuolelta että sijoittajapuolelta täydentää tiimimme rahastoneuvonantoresursseja ja kykyämme palvella laajaa asiakaskuntaa monimuotoistuvissa rahastohankkeissa parhaalla mahdollisella tavalla. Palveluidemme kysyntä on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi. Antti on erinomainen vahvistus tiimiimme”, sanoo Pääomasijoittaminen-palvelun vetäjä, osakas Jarno Tanhuanpää.

Antti tulee keskittymään mm. vaihtoehtorahastojen perustamisiin, rahastojen due diligence -projekteihin, limited partnership -osuuksien jälkimarkkinakauppoihin sekä muihin yhteissijoitushankkeisiin. Monipuolinen ja pitkä kokemus inhouse-juristin tehtävistä antaa Antille hyvät valmiudet tukea asiakkaita myös rahastojen tuotekehityksessä, hallinnoinnissa, verotuksessa ja vastuulliseen sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

”Vastuullisessa sijoittamisessa olemme nyt jännittävässä vaiheessa. Sijoittajat odottavat konkreettisia toimia, näyttöjä niistä ja vaikutusten systemaattista mittaamista. Finanssivalvonta vaatii rahastoilta jo nyt selvennyksiä vastuullisen sijoittamisen dokumentointiin, eivätkä valvojan tulkinnat ole vielä vakiintuneita. On mielenkiintoista auttaa asiakkaita tässä dynaamisessa tilanteessa”, Antti sanoo.