6.9.2016

Tripla Mall – Mall of Tripla -kauppakeskuksen rakennushankkeen luottojärjestely

Palvelut

Castrén & Snellman toimi Tripla Mall Ky:n oikeudellisena neuvonantajana Mall of Tripla -kauppakeskuksen rakennushankkeen luottojärjestelyssä. Euroopan investointipankin EIB:n, Pohjoismaiden Investointipankin, Danske Bankin ja Handelsbankenin muodostama pankkiryhmittymä myönsi hankkeelle yhteensä noin 300 miljoonan euron luotot. EIB:n myöntämä laina Triplalle on Euroopan strategisten investointien rahaston EFSI:n takaama.  Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteutuksen yhteisarvo suunnittelu-, tontti- ja rahoituskuluineen on noin 600 miljoonaa euroa. Tripla Mall Ky on YIT Oyj:n, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran, Onvest Oy:n ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian muodostama yhteisyritys.

Mall of Triplasta tulee lähes nollaenergiarakennus. Triplan kauppakeskuksessa hyödynnetään monipuolisesti muun muassa uusia kierrätys-, vedenkäsittely- ja jätteenkäsittelyratkaisuja, ja hankkeelle haetaan sen valmistuttua platinatason LEED-sertifikaattia. Ympäristönäkökulma on ollut keskeisessä roolissa hankkeen sijoittajille, rahoittajille sekä Helsingin kaupungille.

Pasilan alueen miljardiluokan uudistushanke käynnistyy Triplan rakentamisesta. Mall of Tripla on valmistuessaan liiketilojen lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus. Siitä tulee myös merkittävä liikenteen keskus täysin peruskorjatun asemarakennuksen ja suurten pysäköintitilojen ansiosta. Vuokrattavaa tilaa on yli 85 000 neliötä noin 250 toimijalle ja pysäköintipaikkoja noin 2 300 autolle.

Kauppakeskus avataan joulumyyntiin 2019 samanaikaisesti uuden Pasilan aseman kanssa.