19.8.2020

Suomen Teollisuussijoitus – Sijoitus Varjoon

Toimimme Suomen Teollisuussijoituksen (Tesi) neuvonantajana sen sijoittaessa virtuaali- ja lisätyn todellisuuden teknologiaa kehittävään Varjo Technologies Oy:hyn. Varjo hankki tällä Series C -kierroksella rahoitusta 46 miljoonaa euroa. Kierroksen uusiin sijoittajiin kuuluvat Tesin ohella NordicNinja ja Swisscanto Invest by Zürcher Kantonalbank, joiden lisäksi aikaisemmista sijoittajista Lifeline Ventures, Atomico, EQT Ventures ja Volvo Cars Tech Fund jatkoivat kierroksella investointejaan.

Varjo on johtava teollisuuden käyttöön tarkoitettujen VR- ja XR-laitteiden ja -ohjelmistojen valmistaja. Sen teknologia yhdistää todellisen ja virtuaalisen maailman saumattomasti yhteen ihmissilmän tarkkuudella. Varjon kotipaikka on Helsingissä.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Tesi sijoittaa kanssasijoittajiensa kumppanina kannattavasti ja vastuullisesti luodakseen uusia maailmalla menestyjiä. Tesin hallinnoimat pääomasijoitukset ovat yhteensä 1,3 miljardia euroa.