25.1.2019

Suomen Teollisuussijoitus – Sijoitus Oura Healthiin

Neuvoimme Suomen Teollisuussijoitus Oy:tä (Tesi) sen sijoittaessa vuonna 2018 Oura Health Oy:hyn. Rahoituskierroksella Ouran yksityisen rahoituksen määrä kasvoi 12,5 miljoonaan euroon. Myös Bold Capital Partners osallistui rahoituskierrokseen.

Oura Health on suomalainen, vuonna 2013 perustettu terveys- ja hyvinvointiteknologiayritys. Sen ensimmäinen älysormus julkaistiin vuonna 2015. Uusi Oura-sormus julkistettiin Slushissa marraskuussa 2017. Ouralla on käyttäjiä yli 70 maassa. Useat yliopistot, tutkimuslaitokset, uniklinikat ja yritykset käyttävät dataa ja tietoa, joita Ouran avulla on mahdollista saada. Talouselämä-lehti valitsi Oura Healthin yhdeksi Suomen lupaavimmista start-upeista vuonna 2018. Oura on saanut useita tunnustuksia, muun muassa Red Dot Award for Product Design -palkinnon vuonna 2018.

Tesi on Suomen valtion pääomasijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on taloudellisen tuloksellisuuden rinnalla suomalaisen pääomasijoitusmarkkinan kehittäminen ja talouden kasvun edistäminen. Vuoden 2017 lopussa se hallinnoi 1,2 miljardin euron sijoituksia.