20.5.2021

Suomen Apteekkariliitto – Farmania Oy:n osto

Avustimme Suomen Apteekkariliittoa sen vahvistaessa omistustaan Farmania Oy:stä osakekaupalla. Kaupan myötä Suomen Apteekkariliiton omistusosuus Farmaniasta kasvoi 75 prosenttiin. Farmaniasta tulee samalla osa Apteekkariliiton konsernia, johon kuuluvat lisäksi lääke- ja terveysalan tukkukauppa Medifon Oy, tietojärjestelmiä ja tietoliikennepalveluja apteekeille tuottava Pharmadata Oy ja viestintäyhtiö PharmaPress Oy.

Suomen Apteekkariliitto on yksityisiä apteekkeja edustava yhdistys, joka kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana terveydenhuoltoa ja tuottaa jäsenilleen apteekkitoimintaa tukevia palveluita.

Farmania on henkilöstöpalveluita apteekeille ja lääketeollisuudelle tarjoava, voimakkaasti kasvava yhtiö. Farmanian toiminnan ytimessä on farmaseuttien työvoiman välittäminen apteekeille. Farmanian palveluksessa oli vuonna 2020 yhteensä 170 osa- ja kokoaikaista työntekijää. Farmania on kasvanut viime vuosina maanlaajuiseksi apteekkien palveluorganisaatioksi.