14.11.2017

Sp-Kiinnitysluottopankki – Katettujen joukkovelkakirjalainojen ohjelman päivittäminen ja 500 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlasku

Avustimme Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:tä kolmen miljardin euron katettujen joukkovelkakirjalainojen ohjelman päivittämisessä. Ohjelman puitteissa Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj voi laskea liikkeeseen katettuja joukkolainoja, jotka voidaan listata säännellyllä markkinalla.

Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj laski lokakuussa 2017 liikkeeseen viisivuotisen 500 miljoonan euron katetun joukkovelkakirjalainan. Laina laskettiin liikkeeseen ohjelman mukaisesti, ja se on listattu Irlannin pörssiin.

Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj kuuluu Säästöpankkiryhmään ja Säästöpankkien yhteenliittymään. Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj:n roolina on yhdessä Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj:n kanssa vastata Säästöpankkiryhmän varainhankinnasta raha- ja pääomamarkkinoilta. Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj vastaa Säästöpankkiryhmän kiinteistöluottovakuudellisesta varainhankinnasta laskemalla liikkeeseen katettuja joukkolainoja.