21.12.2021

Rohatyn Group – Crown CRO -konsernin osto

Neuvoimme yhdysvaltalaista pääomasijoitus- ja varainhoitoyhtiötä, Rohatyn Groupia, ja sen portfolioyhtiötä, kroatialaista Optimapharm d.o.o:ta, niiden hankkiessa Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivan Crown CRO -tutkimuskonsernin. 

Rohatyn Group on monistrateginen sijoitusyhtiö, jonka kotipaikka on New York. Yhtiö tarjoaa monenlaisia tuotteita, jotka eroavat toisistaan omaisuusluokiltaan ja sijoitusstrategioiltaan, kuten hedgerahastoja, luottoja, riskinhallintaa, kiinteää tuloa ja makrostrategioita. Yhtiöllä on toimintaa viidessätoista kaupungissa eri puolilla maailmaa.

Optimapharm on johtava eurooppalainen, keskikokoinen täyden palvelun kliininen tutkimusyhtiö (clinical research organisation, CRO), joka tarjoaa toimivia yksilöllisiä tutkimuspalveluratkaisuja lääkealalla tai bioteknologian alalla toimiville ja lääkinnällisiä laitteita valmistaville yrityksille.

Vuonna 2005 perustettu Crown CRO on yksityisomisteinen kliininen tutkimusyhtiö, jolla on suomalaiset juuret ja kansainvälinen verkosto. Crown CRO on erikoistunut tarjoamaan asiakaskeskeisiä, kilpailukykyisiä ja joustavia palveluita kliinisten tutkimusten ja sääntelyasioiden parissa toimiville asiakkaille Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Sen asiakaskuntaan kuuluu lääketeollisuuden, bioteknologian, terveysvaikutteisten elintarvikkeiden ja lääkinnällisten laitteiden alalla toimivia yrityksiä sekä itsenäisiä tutkimusyrityksiä. Crown CRO -yhtiön kotipaikka on Suomi, ja se toimii laajasti myös Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.