2.12.2022

Permira Credit – Quantin osakkeiden osto

Toimimme Permira Creditin suomalaisena neuvonantajana, kun se hankki teollisuuden kunnossapidon maailmanlaajuisen markkinajohtajan Quant AB:n osake-enemmistön Nordic Capitalilta.

Quant on johtava monikansallinen kunnossapitopalveluiden tuottaja, joka ylläpitää ja kehittää turvallisuutta ja tuotannon tehokkuutta yli 400 toimipaikassa eri puolilla maailmaa. Yritys tarjoaa kunnossapitopalveluita useille eri teollisuuden aloille, kuten sellu- ja paperiteollisuudelle, kaivos- ja mineraaliteollisuudelle, kemikaaliteollisuudelle sekä elintarviketeollisuudelle. Quantin arvolupauksen ytimessä on turvallisuuden kehittäminen, organisaation pääoman lisääminen, tuotannon tehostaminen ja kustannustehokkuus. Quant pitää kunnossapitoa kustannuserän sijaan voittoa lisäävänä tekijänä ja on yritysten kumppanina edistämässä tätä kehitystä. Quantilla on yli 30 vuoden kokemus sekä 2 400 työntekijää, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa.

Vuonna 1985 perustettu Permira on maailmanlaajuinen sijoituspalveluyritys, joka tukee kasvuhaluisia menestysyhtiöitä. Se neuvoo rahastoja, joiden hallinnoimien varojen arvo on yli 60 miljardia euroa, ja tekee pitkäaikaisia enemmistö- ja vähemmistösijoituksia kahteen keskeiseen omaisuuslajiin, pääomaan ja luottoon.

Vuonna 2007 perustettu Permira Credit on yksi Euroopan johtavista velkasijoittajista. Se tukee yrityksiä joustavilla rahoitusratkaisuilla, kuten suorilla lainoilla, strukturoiduilla luotoilla ja hallinnoimalla omaisuusvakuudellisia velkasitoumuksia. Yhtiö neuvoo sijoitusrahastoja ja -tuotteita, jotka ovat tarjonneet yli 14 miljardin euron edestä velkapääomaa yli 300 eurooppalaiselle yritykselle.

Permira työllistää yli 450 henkeä 16 toimipaikassa eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Aasiaa.