9.3.2020

Machinery Groupin osakkeenomistajat – Osakekannan myynti

Avustimme Yleiselektroniikka Oyj:n suurinta osakkeenomistajaa Preato Capital AB:tä ja muita Machinery Group Oy:n osakkeenomistajia kaupassa, jossa Machinery Group Oy:n koko osakekanta myytiin Yleiselektroniikka Oyj:lle 18,75 miljoonan euron käteisvastikkeella. Kauppaa koskeva kauppakirja allekirjoitettiin 3.2.2020 ja Yleiselektroniikka Oyj:n ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi yrityskaupan 2.3.2020. Yrityskaupan ansiosta Yleiselektroniikka-konsernin liikevaihdon arvioidaan lähes kaksinkertaistuvan.

Machinery Group Oy on vuonna 1911 perustettu suomalainen teknisen tukkukaupan yhtiö. Noin 90 henkilöä työllistävän Machinery-konsernin tilintarkastamaton liikevaihto vuodelta 2019 oli runsaat 52 miljoonaa euroa.

Yleiselektroniikka Oyj on yksi Suomen merkittävimmistä komponentti- ja tuotantolaitetoimittajista. Vuonna 1969 perustettu yhtiö on Pohjois-Euroopan vanhin itsenäinen elektroniikan komponenttien jakelija. Viidessä maassa toimivan Yleiselektroniikka Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Preato Capital AB on yksityisessä omistuksessa oleva sijoitusyhtiö, joka sijoittaa enemmistöihin pohjoismaisissa vakiintuneissa ja kannattavissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.