22.12.2021

Ilmastorahasto – Sijoitus vihreää vetyä tuottavaan P2X Solutionsiin

Neuvoimme Ilmastorahastoa sen sijoittaessa 10 miljoonaa euroa P2X Solutionsiin. P2X Solutions Oy on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Se rakentaa 20 megawatin vihreän vedyn tuotantolaitoksen, joka toimii uudistuvalla energialla tuotetulla sähköllä ja tuottaa vihreää vetyä.

P2X jatkojalostaa osan vihreästä vedystä Power-to-X-teknologian avulla. Se hyödyntää kiertotalousratkaisuja ottamalla talteen teollisuuden hiilidioksidipäästöjä ja tuottamalla vihreästä vedystä ja talteen otetusta hiilidioksidista synteettistä biopolttoainetta. Näin se osaltaan edistää kehitystä kohti päästötöntä yhteiskuntaa.

Ilmastorahasto Oy on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Noin 65 prosenttia Ilmastorahaston sijoituskohteista liittyy ilmastonmuutokseen ja noin 35 prosenttia ilmastoon liittyvään digitalisaatioon.

P2X on suomalainen vihreän vedyn ja Power-to-X-teknologian edelläkävijä. Yhtiön visiona on tuottaa vihreää vetyä ja jatkojalostaa sitä synteettisiksi polttoaineiksi kustannustehokkaasti.