15.6.2021

Ilmastorahasto – Sijoitus Solar Foodsiin

Neuvoimme Ilmastorahastoa sen ensimmäisessä sijoituksessa, jossa Ilmastorahasto myönsi pääomalainan Solar Foodsin uuden tuotantolaitoksen rakentamiseen. Laitos rakennetaan Suomeen.

Solar Foodsin tehtaasta tulee maailman ensimmäinen kaupallisesti toimiva laitos, joka tuottaa proteiinia hiilidioksidista ja sähköstä. VTT:n ja LUT-yliopiston tutkimuksesta syntyneen Solar Foodsin innovaation avulla proteiinia pystytään tuottamaan erittäin vähäpäästöisesti uusiutuvaa energiaa hyödyntäen. Uuden tehtaan on määrä olla toiminnassa vuoden 2023 alkupuolella.

Ilmastorahasto Oy on Suomen valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jonka toiminta keskittyy ilmastonmuutoksen torjumiseen, teollisuuden vähähiilisyyden vauhdittamiseen ja digitalisaation edistämiseen. Rahoitettavista kohteista noin 65 prosenttia liittyy ilmastonmuutokseen ja noin 35 prosenttia sitä mahdollistavaan digitalisaatioon.

Solar Foods tuottaa proteiinia hyödyntämällä ilmasta sidottua hiilidioksidia ja sähköä. Sään ja ilmaston olosuhteista riippumaton Solein-proteiinin tuotanto vapauttaa proteiinituotannon perinteisen maatalouden kulutuksesta.