15.9.2021

Husqvarna – Investointi Gamma Technologies -yhtiöön

Neuvoimme Husqvarna Groupia, kun se teki pääomasijoituksen luxemburgilaiseen Gamma Technologies -yhtiöön. Gamma Technologies on lisätyn todellisuuden teknologiaan erikoistunut yhtiö.

Gamma on uudenlainen toimija rakennusalalla, jonka tietomallin avulla rakennustyömaan todellista ympäristöä voidaan simuloida kolmiulotteisesti eri ominaisuuksien perusteella. Gamma hyödyntää lisätyn todellisuuden teknologiaa käyttämällä Building Information Modeling- eli BIM-tietomallia, jonka avulla muutoin piilossa oleva infrastruktuuri saadaan näkyviin rakennuttajan käytössä olevalla näyttölaitteella. Gamman BIM-/AR-sovellusta voidaan hyödyntää esimerkiksi määriteltäessä rakennustyömaan leikkaus- ja porauskohtia, jolloin suunnitteluun käytettävää aikaa saadaan vähennettyä. Lisäksi sovelluksen avulla voidaan pienentää riskiä siitä, että työ suoritettaisiin väärässä kohdassa, mistä voi aiheutua asiakkaille erittäin paljon kustannuksia.

Husqvarna Group on maailman johtava metsä-, puisto- ja puutarhatyöhön tarkoitettujen, suorituskykyis-ten ja innovatiivisten pienkoneiden valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robotti-ruohonleikkureita ja ajettavia ruohonleikkureita. Yritys on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tar-koitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltu-jen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen valmistamia Husqvarna-, Gardena-, McCulloch-,Flymo-, Zenoah- ja Diamant Boart -merkkisiä tuotteita myydään sekä kuluttaja- että ammatti-käyttöön yli 100 maassa.