21.1.2019

Gasum – Gasum Tekniikan myynti Viafin Servicelle

Toimimme Gasum Oy:n oikeudellisena neuvonantajana sen myydessä tytäryhtiönsä Gasum Tekniikka Oy:n teollisuuden kunnossapitokumppanille Viafin Service Oyj:lle.  Yrityskauppa on osa Gasumin strategiaa keskittyä pohjoismaisten kaasumarkkinoiden ja energiainfrastruktuurin kehittämiseen. Kauppakirja allekirjoitettiin 17.1.2019, ja kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun loppuun 2019 mennessä.

Gasum Tekniikka on erikoistunut maakaasuun, biokaasuun ja LNG:n käyttöratkaisujen kunnossapito- ja huoltotoimenpiteisiin. Se työllistää noin 100 henkilöä. Yhtiö tarjoaa palveluita kaasujärjestelmien koko elinkaaren ajalle alkukartoituksesta tarkempaan määrittelyyn ja suunnitteluun, rakentamiseen ja asennukseen sekä käyttöönottoon ja huoltotöihin. Gasum Tekniikka jatkaa osana Viafin Service -konsernia palveluiden tuottamista nykyisille ja uusille asiakkaille.

Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkeä Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 925 miljoonaa euroa.