24.10.2022

Finnfund – 75 miljoonan euron kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlasku

Toimimme Finnfundin ainoana oikeudellisena neuvonantajana järjestelyssä, jossa suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund laskee liikkeeseen 75 miljoonan euron kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainan.

Kolmen vuoden joukkovelkakirjalainaa merkitsi noin kymmenen sijoittajaa, jotka ovat pääosin kestävän kehityksen joukkolainoihin sijoittavia suomalaisia ja ulkomaisia sijoittajia. Joukkovelkakirjalaina on ensimmäinen liikkeeseenlasku, joka toteutetaan vastikään laaditun Finnfundin kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainojen viitekehyksen mukaisesti.

Saatavat varat käytetään Finnfundin kestävän kehityksen joukkovelkakirjalainojen viitekehyksen mukaisiin sijoituksiin. Tämä tarkoittaa sellaisten vihreiden ja sosiaalisesti kestävien lainojen, oman pääoman ehtoisten sijoitusten ja välirahoitusten rahoittamista ja jälleenrahoittamista, joiden pääasiallisena tavoitteena on ilmastonmuutoksen hillitseminen ja siihen sopeutuminen ja heikommassa asemassa olevien väestöryhmien elin- ja terveysolojen parantaminen.

Liikkeeseenlasku tukee Finnfundin missiota tuottaa pysyviä vaikutuksia sijoittamalla yrityksiin, jotka ratkaisevat maailmanlaajuisia kehityshaasteita.