25.8.2021

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt – 800 miljoonan euron rahoitus

Palvelut

Neuvoimme Nordean, Aktian, Danske Bankin, LähiTapiolan ja Swedbankin muodostamaa pohjoismaista rahoittajakonsortiota järjestelyssä, jossa Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt sopi merkittävästä rahoituspaketista. Rahoituksella järjestellään aiempaa rahoitusta uudelleen sekä mahdollistetaan rahaston merkittävä kasvupotentiaali pitkälle tulevaisuuteen. Vastuullisuus on keskeinen osa rahaston toimintakulttuuria, ja tämän rahoituksen pankkilainaosuus on luokiteltu vihreäksi vastuulliseksi rahoitukseksi.

Rahoitusjärjestely mahdollistaa jopa 800 miljoonan euron rahoituksen, josta pääosa on komittoitua lainaa ja osa lisärahoitusmahdollisuutta. eQ Liikekiinteistöjen olemassa oleva joukkovelkakirjalaina on osa tätä 800 miljoonan euron kokonaisuutta. Kesäkuun lopussa rahastolla oli rahoitusta yhteensä 440 miljoonaa euroa.

”Nyt toteutettu rahoitusjärjestely on kokonsa ja ESG-näkökulmansa osalta kiinteistötoimialalla erittäin merkittävä. Pitkäaikaisella ja kestävällä rahoitusalustalla mahdollistetaan eQ Liikekiinteistöt -rahaston kasvu- ja tuottopotentiaalia. Rahoitus sisältää useita osia, jotka mahdollistavat joustoa ja nopeutta toimia markkinassa tehokkaasti ja taloudellisesti. Samalla toivotamme aiempien rahoittajien lisäksi konsortioon tervetulleeksi kaksi uutta merkittävää pankkia, Dansken ja Swedbankin”, toteaa eQ:n kiinteistötiimin johtaja Tero Estovirta.

Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt sijoittaa varansa suomalaisiin liike- ja toimistokiinteistöihin. Rahasto on avoinna merkinnöille neljä kertaa ja lunastuksille kaksi kertaa vuodessa. Rahaston toiminnan aikana sen toteutunut tuotto kulujen jälkeen on ollut 8,4 % p.a.