30.10.2018

Cramo – Cramo vahvisti asemaansa siirtokelpoisten tilojen markkinoilla ostamalla Nordic Modular Groupin

Palvelut

Castrén & Snellman toimi Cramon neuvonantajana, kun Cramo hankki ruotsalaisen Nordic Modular Group Holding AB:n ruotsalaisen sijoitusyhtiön Nalka Invest AB:n tytäryhtiöltä Strukturfonden HC11 AB:lta ja muilta vähemmistöosakkailta. Cramo vahvisti kaupalla asemaansa siirtokelpoisten tilojen Pohjoismaiden-markkinoilla ja laajensi liiketoimintaansa siirtokelpoisten tilojen tuotekehitykseen ja valmistukseen. Velaton kauppahinta on noin 2,725 miljardia Ruotsin kruunua.

Vuonna 1956 perustettu Nordic Modular Group on tunnettu toimija siirtokelpoisten tilojen Pohjoismaiden-markkinoilla. Yhtiön päämarkkina-alue on Ruotsi, mutta sillä on toimintaa myös Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Nordic Modular Groupilla on noin 230 työntekijää. Vuonna 2017 sen liikevaihto oli 779 miljoonaa kruunua ja EBITA-tulos 160 miljoonaa kruunua. Vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön liikevaihto kasvoi 26 prosenttia edellisvuoden ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Nordic Modular Group palvelee tällä hetkellä kuntia, maakuntia ja yksityisiä yrityksiä. Se keskittyy kouluihin, päiväkoteihin, hoivakotiratkaisuihin ja toimistoihin. Yhtiö suunnittelee, valmistaa, myy ja vuokraa uudelleensijoitettavia rakennuksia tytäryhtiöidensä Temporent AB:n, Nordic Modular Leasing AB:n ja Flexator AB:n kautta. Temporent vuokraa moduuliratkaisuja pääosin kunnille ja suurille yrityksille. Sen kalustoon kuuluu noin 6 500 moduulia. Nordic Modular Leasing vuokraa moduuliyksiköitä pääasiallisesti pitkäaikaisilla sopimuksilla. Flexator suunnittelee, valmistaa ja myy standardoituihin rakennusjärjestelmiin perustuvia siirtokelpoisia rakennuksia, työmaatiloista laadukkaisiin tilaratkaisuihin.