3.9.2021

ALS Finland – AHA-LABin osto

Avustimme ALS Finland Oy:ta sen ostaessa koko Asbesti- ja haitta-ainelaboratorio AHA-LAB Oy:n osakekannan. Yrityskaupan myötä kansainvälinen ALS Laboratory Group -konserni vahvistaa asemaansa analytiikkapalveluiden tuottajana Suomessa.

Asbesti- ja haitta-ainelaboratorio AHA-LAB Oy perustettiin vuonna 2014 Espoossa. Yhtiö on erikoistunut rakennus-, asumisterveys- ja ympäristöalan laboratorioanalytiikkaan, ja yhtiö on vuosien varrella kehittynyt pienestä start-up-yrityksestä alalla arvostetuksi asiantuntijaorganisaatioksi.

ALS Finland Oy on osa kansainvälisesti toimivaa ALS Laboratory Group -konsernia, jolla on toimipisteet kuudella eri mantereella, työllistäen yli 15 000 työntekijää. Suomessa ALS:n palvelutoiminta on toistaiseksi keskittynyt pääasiassa kaivannaisteollisuuden ja ympäristöalan analyysitarpeisiin. Nyt yritysjärjestelyjen myötä ALS vahvistaa rakennetun elinympäristön analytiikkapalveluita. Yrityskauppa kasvattaa sekä ALS:n että AHA-LAB Oy:n analyysiportfoliota merkittävästi ja mahdollistaa paremman ja tehokkaamman asiakaspalvelun entistä laajemmalla palveluvalikoimalla.