22.12.2021

Aktia Pankki ja Alexander Corporate Finance – Omistusjärjestely

Avustimme Aktia Pankki Oyj:tä ja Alexander Corporate Finance Oy:tä järjestelyssä, jonka myötä Aktia saa omistukseensa 20 prosenttia Alexander Corporate Financen osakekannasta. Osakkeiden merkinnän on tarkoitus toteutua tammikuussa 2022, ja se on ehdollinen Finanssivalvonnan hyväksynnälle. Järjestelyn toteutumisen yhteydessä Alexander Corporate Financen nimi vaihtuu muotoon Aktia Alexander Corporate Finance Oy.

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Aktia palvelee asiakkaitaan digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Aktian palkitun varainhoidon rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Aktia työllistää noin 900 henkilöä eri puolilla Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 30.6.2021 olivat 15,6 miljardia euroa ja taseen arvo 11,2 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA).

Alexander Corporate Finance Oy (ACF) on vuonna 1988 perustettu suomalainen investointipankki. Alexander-konserniyhtiöt tarjoavat omistajille ja yhtiöille arvostamiseen, yritysjärjestelyihin ja pääomamarkkinatransaktioihin liittyviä konsulttipalveluita.