2.12.2015

Adelis Equity Partners – Puuilon osto

Toimimme Adelis Equity Partners -yhtiön hallinnoimien rahastojen oikeudellisena neuvonantajana niiden ostaessa Puuilo-konsernin Sentica Partnersilta ja Puuilon johdolta.

Vuonna 1982 perustettu Puuilo on yksi Suomen suurimmista halpakauppaketjuista. Nopeasti kasvavalla yrityksellä on tällä hetkellä 15 myymälää eri puolilla Suomea; lisäksi se ylläpitää verkkokauppaa. Puuilon laajaan valikoimaan kuuluu muun muassa työkaluja, rakennus- ja remontointitarvikkeita, autotarvikkeita, piha- ja puutarhatarvikkeita, lemmikkien ruokaa ja tarvikkeita sekä kodin tavaraa. Puuilon kohderyhmää ovat erityisesti tee-se-itse-asiakkaat. Yritys tunnetaan laajasta valikoimastaan ja pysyvästi edullisista hinnoistaan. Sen liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa, ja sillä on 240 työntekijää.

Adelis Equity Partners on ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö. Se on aktiivinen sijoittaja, joka kehittää pieniä ja keskisuuria pohjoismaisia yhtiöitä. Adelis perustettiin vuonna 2012. Sen tavoitteena on olla Pohjoismaiden johtava keskisuuriin yrityksiin keskittynyt sijoitusyhtiö. Adelisin tiimillä on laaja kokemus pääomasijoittamisesta: tiimin jäsenet ovat olleet mukana yli viidessäkymmenessä yritysostossa ja toimineet yli 50 keskisuuren yhtiön hallituksissa.