31.5.2024

Tulevaisuuden menestystarinat kirjoitetaan uuden sukupolven äänellä – stipendien saajat on valittu

Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin sydän on aina sykkinyt paremmalle ja oikeudenmukaisemmalle huomiselle. Pitkän historiamme aikana olemme toimineet neuvonantajina yhteiskunnallisesti merkittävissä, uraauurtavissa hankkeissa ja olleet mukana luomassa nuorille lupauksille paikkoja kasvaa.

Jaoimme keväällä 2023 stipendejä ansioituneille opiskelijoille osana juhlavuotemme tapahtumia. Stipendejä jaettiin opiskelijoille, jotka olivat käyttäneet omaa ääntään ja ajatteluaan ja laittaneet itsensä likoon paremman tulevaisuuden puolesta. Heille, joita yhteinen ajaa enemmän kuin oma ja jotka paitsi haaveilevat, myös toimivat. Haluamme tukea tulevaisuutemme rakentajia myös jatkossa – tänä keväänä jaossa on kaksi 1 000 euron stipendiä korkeakouluopiskelijoille.

Iloksemme voimme nyt kertoa, että stipendit myönnettiin seuraaville ansioituneille opiskelijoille:

Jotham Berhanu, oikeustieteet, Lapin yliopisto

Thomas Joutsikoski, kauppatieteet, Tampereen yliopisto

Lämpimät onnittelut stipendien saajille! Olette todella ansainneet tämän tunnustuksen.

Stipendien saajat valitsi stipendiraati, johon kuuluivat Castrén & Snellmanin toimitusjohtaja Sakari Lukinmaan ja henkilöstöjohtaja Outi Ruoholan lisäksi vaikuttaja Kaarina Harkonmäki, joka toimii Nuorten UNESCO-delegaattina kaudella 2024–2025. Raati käsitteli stipendihakemukset nimettöminä.

”Haluan sydämestäni kiittää kaikkia opiskelijoita, jotka osallistuivat Stipendi tulevaisuudelle -hakuumme. Kiitokset myös kaikille suosittelijoille. Hakemukset olivat tarkkaan ja huolella laadittuja ja niistä kumpusi tahto ja päättäväisyys luoda ympärille hyvää. Monilla hakijoista oli vahvaa näyttöä itselle tärkeisiin asioihin vaikuttamisesta jo nuoresta iästä lähtien ja vaikuttavia suunnitelmia ja tavoitteita tulevaisuuden varalle. Olemme iloisia, että voimme palkita näitä tulevaisuuden menestystarinoiden tekijöitä stipendein. Ja vaikka emme voikaan palkita jokaista hakijaa stipendillä, joka ikisen panostus tulevaisuuteemme ansaitsee kannustuksen ja kiitoksen”, sanoo henkilöstöjohtaja Outi Ruohola.

Stipendihakemukset tekivät raatiin suuren vaikutuksen, ja valintoja punnittiin monelta eri kantilta. Vaikuttamisen paikkoja löytyi niin ainejärjestöistä ja politiikasta kuin harrastusten ja muiden elämän osa-alueiden joukosta. Tärkeitä teemoja olivat mm. opiskelijoiden sekä lasten ja nuorten hyvinvointi, eläinten oikeudet ja luonnonsuojelu, taistelu ilmastonmuutosta vastaan, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus, nuorten talousosaaminen, nuorten taloudellinen eriarvoisuus sekä turvallisuus. Yhteistä kaikille hakijoille oli itsensä likoon laittaminen paremman tulevaisuuden puolesta.