10.12.2019

Pia Ek Suomen urheilun eettisen keskuksen puheenjohtajaksi

Castrén & Snellmanin osakas Pia Ek valittiin Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa 9.12.2019. 

– Kiitän lämpimästi SUEKin jäseniä saamastani luottamuksesta. On kunnia saada luotsata eettistä urheilua 2020-luvulle. Hyvin organisoidun toiminnan ansiosta dopingvalvonta on ollut Suomessa pitkään erinomaisella tasolla. Eettiset asiat herättävät entistä enemmän kiinnostusta. On tärkeää, että maassamme on SUEKin kaltainen taho, joka edistää yhdenvertaisia oikeuksia eettisesti kestävään urheiluun. Timo Laitinen on tehnyt puheenjohtajakaudellaan erinomaista työtä, josta on hyvä jatkaa, Pia kiittelee.

Pia on tehnyt asianajajana töitä sekä urheiluoikeuden että teknologian parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Uransa aikana hän on työskennellyt laajasti erilaisten urheilutoimijoiden kanssa avustaen muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä urheilujärjestöjä, huippujoukkueita, mediayhtiöitä sekä urheilusponsoreita. Pia on myös Urheilun oikeusturvalautakunnan pitkäaikainen jäsen ja sen varapuheenjohtaja. Hän on toiminut myös SUEKia edeltäneen Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n hallituksen jäsenenä. Pia aloittaa SUEKin puheenjohtajana vuoden 2020 alussa.

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEK vastaa antidopingtoiminnan, kilpailumanipulaation ehkäisyn sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden valtiosopimusten toimeenpanosta. SUEKin jäseniin kuuluvat Suomen Olympiakomitea ry, Suomen Paralympiakomitea ry, Suomen Urheilulääkäriyhdistys sekä Suomen valtio, jota edustaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lue lisää SUEKin tiedotteesta.