4.1.2016

Pia Ek kolmannelle kaudelle Urheilun oikeusturvalautakuntaan

Counsel-lakimiehemme Pia Ek on valittu Urheilun oikeusturvalautakuntaan kaudelle 2016­–2019. Tammikuun alussa alkava neljävuotinen kausi on Pian kolmas perättäinen lautakunnassa.

Urheilun oikeusturvalautakunta perustettiin vuonna 1991 urheilujärjestöistä riippumattomaksi elimeksi, jonka tehtävänä on varmistaa urheilumaailman eri toimijoiden oikeudenmukainen kohtelu. Oikeusturvalautakunta toimii urheilun sisäisenä valituselimenä, jolle urheilija tai muu henkilö tai yhteisö voi tehdä valituksen urheilujärjestön päätöksestä. Lautakunnassa voidaan ratkaista esimerkiksi liigojen kurinpitorangaistuksiin, arvokilpailuvalintoihin, antidoping-päätöksiin ja urheiluseuroista erottamiseen liittyviä kysymyksiä.

Urheilun oikeusturvalautakunnan toimivalta kattaa käytännössä kaikki urheilulajit. Tietoisuuden kasvaessa myös lautakunnan merkitys korostuu: kun vuosina 2012–2014 ratkaisuja tehtiin noin kaksikymmentäviisi vuodessa, vuonna 2015 ratkaistujen tapausten määrä kasvoi noin viiteenkymmeneen. Käsiteltävien juttujen määrä on siis kaksinkertaistunut.

Lue lisää Urheilun oikeusturvalautakunnasta täältä.