17.3.2022

Castrén & Snellmanin vahvistaa kestävää osaamistaan – Marja Ollila aloittaa vastuullisuusasiantuntijana

Marja Ollila aloitti Castrén & Snellmanin ensimmäisenä vastuullisuusasiantuntijana helmikuussa 2022. Marja on ollut mukana toimistomme vastuullisuustyössä vuodesta 2020 lähtien: hän vastasi esimerkiksi ensimmäisestä hiilijalanjälkemme laskennasta ja osallistui ilmastotavoitteidemme määrittelyyn.

Uudessa tehtävässään Marja huolehtii toimistomme vastuullisuussitoumuksista, tukee juristeja vastuullisuustyössä ja kehittää vastuullisuusraportointia viestinnän asiantuntijoidemme kanssa.

”Vastuullisuusasiantuntijan tehtävä merkitsee minulle uuden syklin alkua. Aloitin työurani Nokiassa konsernin ympäristöhallinnossa, kun olin valmistunut DI:ksi ja opiskelin yliopistolla. Nokia oli ehdottomasti ympäristöjohtamisen edelläkävijä, sillä yhtiöllä oli oma ilmastostrategia ja siellä pohdittiin paljon myös ympäristökädenjälkeä eli matkapuhelinten hyödyntämistä päästöjen vähentämiseksi. Nykyään ilmastokriisi, kädenjälki ja yleensä yritysvastuu näkyvät monen suomalaisyhtiön strategiassa. On hienoa, että Castrén & Snellman kuuluu tähän joukkoon”, Marja kertoo.

Marjan tausta on poikkitieteellinen. Ensimmäiseltä koulutukseltaan hän on tuotantotalouden diplomi-insinööri ja erikoistunut ympäristöjohtamiseen. Lisäksi hän on valmistunut filosofian maisteriksi pääaineenaan ranskalainen filologia. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän työskenteli pitkään kääntäjänä toimistomme käännösryhmässä.

Castrén & Snellmanin vastuullisuustyön vetäjä, osakas Anna Kuusniemi-Laine kertoo nimityksestä:

”Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa. Haluamme tuoda vastuullisuusnäkökohdat osaksi koko palveluvalikoimaamme ja varmistaa, että oman toimintamme vastuullisuus pysyy korkealla tasolla. Marjan nimityksen myötä saamme lisää voimaa tämän päämäärän toteuttamiseen.”