20.12.2019

Arvostettu asianajaja, Castrén & Snellmanin entinen osakas Jouko Huhtala on kuollut

Castrén & Snellmanin entinen osakas, asianajaja Jouko Huhtala kuoli Helsingissä 10. joulukuuta 2019. Toimiston väki esittää surunvalittelunsa Joukon puolisolle ja muille perheenjäsenille.

Jouko Huhtala työskenteli Castrén & Snellmanilla lähes 45 vuoden ajan.  Hän aloitti vuonna 1974 avustavana lakimiehenä. Neljä vuotta myöhemmin hänestä tuli toimiston osakas. Jouko työskenteli osakkaana vuoteen 2011 asti, jonka jälkeen hän jatkoi senior counsel -lakimiehenä maaliskuuhun 2019 saakka.

Jouko oli laaja-alainen juristi, joka näki monimutkaisimpienkin oikeudellisten asioiden ytimeen. Asiakkaan ongelman ratkaiseminen oli hänelle kunnia-asia.

Jouko kuului Suomen parhaisiin riitojen ratkaisijoihin, mutta käräjien lisäksi hän olisi menestynyt loistavasti näyttämöllä. Hän oli karismaattinen ja humoristinen puhuja, joka nautti tilanteeseen heittäytymisestä. Asianajotyön huippukohtia hän luonnehti näin:

”Parasta on se, kun olet yksin oikeussalissa etkä voi enää kysyä keneltäkään mitään. Noin kolmenkymmenen sekunnin aikana asianajajan on päätettävä, mitä ja miten hän argumentoi, sekä arvioitava, miten vastapuoli ja vastaaja siihen reagoivat.”

Kipinä riitojen ratkaisemiseen sai Joukon viihtymään työn parissa lähes 70-vuotiaaksi. Täyttäessään 60 vuotta Jouko totesi:

”Juristi on aina juristi. Olen innolla riitelijä loppuun asti.”