29.6.2021

Lassila & Tikanoja – Kiertotaloutta tukevan Sihvari Oy:n osto

Neuvoimme Lassila & Tikanojaa sen ostaessa Sihvari Oy:n koko osakekannan. Yrityskauppa vahvistaa L&T:n kierrätys- ja jätehuoltopalveluita Jyväskylän ja Turun alueella sekä pääkaupunkiseudulla.

Kauppaan sisältyy Sihvarin omistama Turun Seudun Hyötykuljetus Oy.

”Olemme iloisia siitä, että pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaille Sihvarin ketterän, paikallisen osaamisen ja L&T:n kiertotalouspalvelut yhdessä paketissa. Tällä yrityskaupalla tuomme kiertotalouden palvelut entistä paremmin myös pienten ja keskisuurten yritysten saataville”, sanoo L&T:n ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo.

Sihvari Oy on vuonna 2002 perustettu jätehuollon palveluita tuottava yritys. Se osallistuu kiertotalouteen tehokkaana materiaalien kerääjänä ja kuljettajana. Yrityksellä on toimintaa erityisesti Jyväskylän alueella, Lounais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla.

”Meille on tärkeää, että toiminta jatkuu vakaana ja laadukkaana. Uskomme, että yhteistyö L&T:n kanssa on oikea ratkaisu, jonka avulla asiakkaamme saavat jatkossa entistäkin parempaa ja monipuolisempaa palvelua”, sanoo Sihvarin toimitusjohtaja Janne Andersin.

Neuvonantomme tässä yrityskaupassa on osa yhteistyötämme Lassila & Tikanojan kanssa. Yhtiötä tässä toimeksiannossa auttaneeseen tiimiimme kuului yritysjärjestelyiden, työoikeuden sekä julkisten hankintojen asiantuntijoita.

Sihvari Oy on perustettu vuonna 2002 Keski-Suomessa. Se on kasvanut yhdeksi suurimmista kotimaisista kiertotalousalan kuljetusyhtiöistä. Emoyhtiöllä ja tytäryhtiö Turun Seudun Hyötykuljetus Oy:llä on palveluksessa yli 80 henkilöä ja liikenteessä noin 70 kuorma-autoa. Yhtiöllä on toimipisteet Jyväskylässä, Helsingissä, Turussa, Kuopiossa ja Lahdessa.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 751,9 miljoonaa euroa, ja se työllistää 8 100 henkilöä. L&T on listattu Helsingin pörssissä.