18.3.2016

Kilpilahden Voimalaitos – 450 MW:n voimalaitoksen rakentaminen ja rahoittaminen

Neuvoimme Nesteen, Veolian ja Borealiksen yhteisyritystä Kilpilahden Voimalaitos Oy:tä projektirahoitetun suurhankkeen toteutuksessa. Kilpilahden Voimalaitos Oy rakennuttaa uuden 450 megawatin voimalaitoksen Porvoon Kilpilahteen.

Kokonaisinvestointi on arvoltaan noin 400 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittajapankkeja ovat Euroopan investointipankki (EIB) ja Pohjoismaiden investointipankki (NIB) sekä kaupallisista pankeista Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU), ING, Nordea, Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) ja Unicredit. Rakennushankkeen päätoteuttajana toimii espanjalainen Técnicas Reunidas. Suunnittelutoimisto Neste Jacobs puolestaan toteuttaa hankkeeseen liittyviä liityntöjä ja muuta infrastruktuuria, jotka yhdistävät uuden voimalan Nesteen jalostamoon ja Borealiksen petrokemian laitoksiin.

Kilpilahden Voimalaitoksen neuvonantajina laadimme ja neuvottelimme monimutkaisen sopimuskokonaisuuden, johon kuuluivat muun muassa hankkeen rahoitus- ja rakentamissopimukset. Nyt rahoitettu hanke on luontevaa jatkoa aiemmalle hankkeelle, jossa neuvoimme Nestettä asfalteenia tuottavan SDA-yksikön rakentamissopimusten laatimisessa. Asfalteeni on yksi uudessa voimalaitoksessa käytettävistä polttoaineista.

Castrén & Snellmanin rooli neuvonantajana oli keskeinen, jotta mittava projekti saatiin päätökseen ja kattava sopimuskokonaisuus valmiiksi. Tämä on jälleen hyvä esimerkki Castrén & Snellmanin laajasta asiantuntemuksesta merkittävän teollisen investointihankkeen toteutuksessa.