6.10.2021

Kansallisholding ja Redeve – Rakennuttajatoimisto HTJ:n osakkeiden myynti Sievi Capitalille

Avustimme Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n osakkeenomistajia Kansallisholding Oy:tä ja Redeve Oy:tä niiden myydessä omistamansa Rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n osakkeet Helsingin pörssin päälistalla noteeratulle pääomasijoitusyhtiö Sievi Capital Oyj:lle. Kaupan toteuttaa uusi yhtiö, ja kaupan täytäntöönpanon jälkeen Sievi Capitalin omistus yhtiöstä on noin 92,4 prosenttia. Yhtiön muihin omistajiin kuuluu HTJ:n johtohenkilöitä sekä hallituksen jäseniä. Yrityskaupan velaton kauppahinta on 13,75 miljoonaa euroa.

HTJ on vuonna 1999 perustettu rakennusalan konsulttiyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen rakennuttamisen, työmaavalvonnan, energia- ja ympäristökonsultoinnin sekä projektinjohdon monipuolisia asiantuntijapalveluita. Yhtiö työllistää noin 150 asiantuntijaa. HTJ:n pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja lisäksi sillä on toimipisteet Tampereella, Turussa ja Hämeenlinnassa. Vuonna 2020 HTJ:n liikevaihto oli 18,5 miljoonaa euroa.

Sievi Capital on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia listaamattomiin pieniin sekä keskisuuriin kotimaisiin yrityksiin. Sievi Capital on kohdeyhtiöiden johdon ja kanssaomistajien luotettava ja pitkäaikainen kumppani, joka tukee kohdeyhtiöiden kasvua, tuloksellisuutta ja arvon rakentamista aktiivisella omistajuudella.