Stipendi tulevai­suudelle

Castrén & Snellmanin sydän on aina sykkinyt paremmalle ja oikeudenmukaisemmalle huomiselle. 135-vuotisen historiamme aikana olemme toimineet neuvonantajina yhteiskunnallisesti merkittävissä, uraauurtavissa hankkeissa ja olleet mukana luomassa nuorille lupauksille ja vaikuttajille kasvun paikkoja.

Juhlavuotemme kunniaksi jaamme 40 Stipendiä tulevaisuudelle. Haluamme näin tukea tulevaisuutemme rakentajia myös jatkossa.

Stipendi tulevaisuudelle on pieni kannustuksemme aktiivisille tekijöille ja toimijoille, jotka käyttävät omaa ääntään ja ajatteluaan ja panevat itsensä likoon paremman tulevaisuuden puolesta. Opiskelijoille, jotka ovat osoittaneet erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta ja vaikuttaneet itselleen tärkeisiin asioihin. Heille, joita yhteinen ajaa enemmän kuin oma ja jotka paitsi haaveilevat, myös toimivat.

 

Etsimme tulevaisuuden menestystarinoiden kirjoittajia

Tulevaisuuden menestystarinat on aina kirjoitettu uuden sukupolven äänellä. Nyt etsimme näitä tulevaisuutemme kirjoittajia. Kuka on se oman yhteisösi tai opiskeluympäristösi aktiivi, joka ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi – ja stipendillä palkituksi? Ehkä se olet sinä itse? Kerro se meille.

Hae stipendiä itsellesi täältä.

Suosittele stipendin saajaa täällä.

Jaamme puolet stipendeistä korkeakouluopiskelijoille ja puolet yläkoulun 9.-luokkalaisille ja lukion abiturienteille. Yläkoululaisten ja lukiolaisten stipendit lahjoitetaan suoraan oppilaitoksille, jotka valitsevat stipendien saajat ilman erillistä hakuprosessia.

Korkeakouluopiskelijat voivat osallistua avoimeen Stipendi tulevaisuudelle -hakuun, joka on tarkoitettu suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla oleville oikeustieteen ja kauppatieteiden pääaineopiskelijoille sekä kaupallisen alan tradenomiopiskelijoille. Lopulliset valinnat tekee stipendiraati, joka käsittelee stipendihakemukset nimettömästi.

 

Stipendiraati

Stipendien saajat valitsee stipendiraati, johon kuuluu sekä Castrén & Snellmanin asiantuntijoita että ulkopuolisia asiantuntijoita. Stipendiraati käsittelee hakemukset nimettöminä.

Raadin jäsenet julkistetaan haun aikana.

 

Vinkit Stipendi tulevaisuudelle -hakuun

  1. Kerro meille omin sanoin, miten olet osoittanut erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta ja vaikuttanut sinulle tärkeisiin asioihin. Kerro myös ajatuksistasi, teoistasi ja toimistasi – kuinka haluat muuttaa maailmaa? Mikä sinua motivoi ja mikä saa sinut toimimaan yhteisen hyvän eteen?
  2. Stipendejä ei jaeta koulumenestyksen perusteella. Sen sijaan haluamme palkita stipendein opiskelijoita, jotka ajavat intohimoisesti ja määrätietoisesti itselleen tärkeitä yhteiskunnallisia asioita. Kerrothan tästä meille hakemuksessasi.
  3. Ole rohkeasti oma itsesi!

 

Q&A

Kuka voi hakea stipendiä?

Stipendi tulevaisuudelle -haku on tarkoitettu suomalaisessa korkeakoulussa kirjoilla oleville oikeustieteen ja kauppatieteiden pääaineopiskelijoille sekä kaupallisen alan tradenomiopiskelijoille.

Onko stipendin summa sama kaikille korkeakouluopiskelijoille?

On. Jaamme korkeakouluopiskelijoille opintojen tukemiseksi 20 stipendiä, jotka ovat 500 euron arvoisia.

Haluan suositella tuttuani stipendin saajaksi, miten toimin?

Voit suositella stipendin saajaa täyttämällä hakulomakkeen, jossa pyydämme oman nimesi, suositeltavan nimen ja sähköpostiosoitteen sekä perustelusi sille, miksi juuri suositeltavan tulisi saada stipendi. Tämän jälkeen lähetämme suosittelemallesi henkilölle sähköpostilla pyynnön osallistua hakuun.

Olen lukiolainen/9.-luokkalainen, voinko hakea stipendiä?

Avoin stipendihaku on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoille. Jaamme lisäksi 10 stipendiä lukion abiturienteille ja 10 yläkoulun 9.luokkalaisille. Castrén & Snellman valitsee stipendiohjelmaan kuuluvat koulut ja lukiot. Yläkoululaisten ja lukiolaisten stipendiohjelmaan valitut oppilaitokset valitsevat itse stipendien saajat.

Milloin saan tietää, onko minut valittu stipendin saajaksi?

Stipendihaku päättyy 30.4.2023, ja stipendiraati valitsee stipendien saajat toukokuussa. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnoista henkilökohtaisesti sähköpostilla toukokuun aikana.

Minulla on tärkeä stipendihakuun liittyvä kysymys, mitä teen?

Voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen stipenditulevaisuudelle@castren.fi tai soittaa Hanna Hokkaselle (ks. yhteystiedot alta).

 

Ota yhteyttä

stipenditulevaisuudelle@castren.fi

Hae stipendiä

Kuka on oman yhteisösi tai opiskeluympäristösi aktiivi, joka ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi – ja stipendillä palkituksi? Ehkä se olet sinä itse? Kerro se meille.

Haku on tarkoitettu suomalaisessa yliopistossa kirjoilla oleville oikeustieteen ja kauppatieteiden pääaineopiskelijoille sekä kaupallisen alan tradenomiopiskelijoille.

Hae stipendiä itsellesi täältä.

Suosittele stipendin saajaa täällä.