Business Process Manager Jonna Vainikainen

Nälkäinen kehittäjä

Cassun kovin kamppailulajiharrastaja on kiistämättä Jonna Vainikainen. Kun Jonna ei ole matolla treenaamassa tai opettamassa israelilaista itsepuolustuslajia Krav Magaa, hänet voi löytää monimutkaisten kehitysprojektien kimpusta. Lisäksi Jonnan työlistalla ovat liiketoiminnan prosessit, master data -tietojen hallinta, projektinhallinnan kehittäminen ja henkilöstön kouluttaminen. Hän on myös aktiivisesti mukana strategiaprosessin kehittämisessä. Vahva IT-osaaminen on näissä tehtävissä tarpeen, ja Jonna tekeekin päivittäin tiivistä yhteistyötä Cassun ICT-tiimin ja kehitysjohtajan kanssa.

Jonna aloitti Cassulla vuonna 2008 muissa tehtävissä, mutta siirtyi vuonna 2010 dokumentinhallintaprojektin myötä Knowledge Coordinatoriksi KM-tiimiin. Työ liiketoiminnan kehitysprojektien parissa on jatkunut, ja työtehtävät ovat kehittyneet edelleen. Huhtikuussa 2015 Jonna nimitettiin Business Process Manageriksi. Työnkuvan kehittyminen tuo Jonnan kaipaamia haasteita.

– Parasta työssä ovat onnistumiset isoissa projekteissa ja työn monipuolisuus. On hienoa keksiä jotain uutta ja saada aikaan tuloksia, joiden avulla asiakaskokemus paranee ja työkavereiden työn tekeminen helpottuu. Kehittäjänä olen myös aina aallon harjalla: saan kehittää toimistoa ja itseäni eteenpäin.

Jonna pitää työssään myös siitä, että hän saa projektien ja koulutusten myötä tutustua kaikkiin cassulaisiin – niin Helsingissä kuin Venäjällä.

– Jos en tuntisi cassulaisia ja heidän työtänsä täällä, olisi vaikeaa kehittää heille oikeanlaisia toimintamalleja ja työkaluja, Jonna kertoo.

– Käyn myös Venäjän-toimistoissamme Pietarissa ja Moskovassa kouluttamassa. Samalla kuulostelen, mitä siellä tarvitaan.

Kiireisestä työtahdista huolimatta Jonna löytää aina aikaa uuden oppimiselle. Hän suoritti vastikään työnsä ohessa johtamisen erikoisammattitutkinnon Markkinointi-instituutissa ja 3-tason kamppailuvalmentajatutkinnon liikuntakeskus Pajulahdessa. Seuraavaksi mielessä siintää jo valmentajan ammattitutkinto. Jonnan mukaan urheiluvalmennus antaa paljon eväitä kehittämis- ja kouluttamistyöhön.

Töiden jälkeen Jonna pinkaiseekin rakkaan lajinsa Krav Magan pariin, joka ei ole enää pelkkä harrastus vaan elämäntapa. Jonnalla on selvästi monta rautaa tulessa, ja kollegat ihmettelevät, miten hänestä on niin moneksi.