Business Process Manager Jonna Vainikainen

Nälkäinen kehittäjä

Toimiston kovin kamppailulajiharrastaja on kiistämättä Jonna Vainikainen. Kun Jonna ei ole matolla treenaamassa tai opettamassa israelilaista itsepuolustuslajia Krav Magaa, hänet voi löytää monimutkaisten kehitysprojektien kimpusta. Lisäksi Jonnan työlistalla ovat liiketoiminnan prosessit, master data -tietojen hallinta, ohjelmistorobotiikan parissa työskenteleminen eli Rauni Robotin kehittäminen sekä henkilöstön kouluttaminen. 

Jonna aloitti Cassulla vuonna 2008 muissa tehtävissä, mutta siirtyi vuonna 2010 dokumentinhallintaprojektin myötä Knowledge Coordinatoriksi KM-tiimiin. Työ liiketoiminnan kehitysprojektien parissa on jatkunut ja työtehtävät ovat kehittyneet edelleen. Huhtikuussa 2015 Jonna nimitettiin Business Process Manageriksi ja myöhemmin matka on jatkunut osaksi ICT-tiimiä. 

Työnkuvan kehittyminen tuo Jonnan kaipaamia haasteita. ICT-tiimissä jokaisella on omat vastuualueensa ja työssä oppii koko ajan uutta, kun tiimiläiset työskentelevät yhdessä erilaisten kehitysprojektien parissa. 

– Parasta työssä ovat onnistumiset isoissa projekteissa ja työn monipuolisuus. On hienoa keksiä jotain uutta ja saada aikaan tuloksia, joiden avulla asiakaskokemus paranee ja työkavereiden työn tekeminen helpottuu. Kehittäjänä olen myös aina aallon harjalla: saan kehittää toimistoa ja itseäni eteenpäin.

Jonna pitää työssään myös siitä, että hän saa projektien ja koulutusten myötä tutustua kaikkiin cassulaisiin.

– Jos en tuntisi cassulaisia ja heidän työtänsä täällä, olisi vaikeaa kehittää heille oikeanlaisia toimintamalleja ja työkaluja, Jonna kertoo.

Kiireisestä työtahdista huolimatta Jonna löytää aina aikaa uuden oppimiselle. Hän on suorittanut aiemmin työnsä ohessa johtamisen erikoisammattitutkinnon Markkinointi-instituutissa ja vastikään valmentajan ammattitutkinnon Varalan urheiluopistolla. 

Jonnan mukaan urheiluvalmennus antaa paljon eväitä kehittämis- ja kouluttamistyöhön. Töiden jälkeen Jonna pinkaiseekin rakkaan lajinsa Krav Magan pariin, joka ei ole enää pelkkä harrastus vaan elämäntapa. Jonnalla on selvästi monta rautaa tulessa, ja kollegat ihmettelevät, miten hänestä on niin moneksi.