Legal Tech -harjoittelija

Onko sinulla rohkeutta, kipinää ja tahtoa menestyä? Etsitkö vastuullista työyhteisöä, jossa saat loistaa? Oletko tiimipelaaja ja innostava työkaveri? Tule meille Legal Tech -harjoittelijaksi – sparraamme sinusta menestystarinoiden tekijän!
 
Castrén & Snellman on liikejuridiikan konkari ja edelläkävijä. Autamme asiakkaitamme Suomen merkittävimmissä ja haastavimmissa toimeksiannoissa. Haastamme päivittäin itsemme, toisemme ja asiakkaamme, jotta voimme yhdessä rakentaa kestäviä menestystarinoita. Meitä vie eteenpäin kipinä tarjota Suomen parasta asianajopalvelua ja olla alamme paras työpaikka.
 
Legal Tech -harjoittelijana pääset tutustumaan oikeusteknologian ratkaisuihin alan edelläkävijäorganisaatiossa
 
Tarjoamme loistavan työympäristön uraansa aloitteleville oikeustieteen opiskelijoille. Meillä pääset tutustumaan asianajotoimiston arkeen ja kehittämään ammatillista osaamistasi. Arvostamme jokaisen työpanosta sekä kykyä ja intoa tuoda oma osaaminen osaksi kokonaispalvelua, jota tarjoamme asiakkaillemme. Kannustamme jokaista jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Tule mukaan tekemään kovia juttuja hyvässä hengessä!
 
Legal Tech, suomennettuna oikeusteknologia, tarkoittaa teknologian tai ohjelmistojen hyödyntämistä juridisten palvelujen tuottamisessa. Meillä C&S:lla oikeusteknologiaan erikoistuneet Legal Tech -harjoittelijat vastaavat oikeusteknologiatyökalujen käytöstä ja opastavat niihin liittyvissä kysymyksissä.
 
Oikeusteknologiatiimissä osallistut dokumenttien automatisointiprojekteihin, joissa työtehtäviisi kuuluvat automatisointityön suunnittelu ja toteutus yhdessä lakimiestemme kanssa sekä tekoälyohjelmiston käyttö transaktioliitännäisissä toimeksiannoissa. Osallistut myös henkilöstön koulutusten suunnitteluun ja pääset itse kouluttamaan eri työkalujen käytössä. Lisäksi Legal Tech -harjoittelijat ovat aktiivisesti mukana erilaisissa teknologialiitännäisissä kehitysprojekteissa.
 
Sovit joukkoomme, jos sinulla on aitoa kiinnostusta oikeusteknologiaan ja paloa juridiikkaan sekä hyvät tietotekniset taidot töiden tai opintojen kautta. Asiakaspalveluhenkisyys, tiimityökyky sekä avoin, reipas ja luova ote työhön ovat tärkeitä ominaisuuksia Legal Tech -harjoittelijalle.
 
Suoritettujen opintojen osalta olemme joustavia, osaaminen ja asenne ratkaisevat.
 
Miten haen? 
 
Lue lisää harjoitteluohjelmastamme ja hae mukaan! Legal tech -harjoittelijat työskentelevät osa-aikaisesti.
 
Haku syksyllä 2020 alkavalle harjoittelujaksolle on päättynyt. Voit hakea keväällä 2021 ja/tai syksyllä 2021 alkavalle harjoittelujaksolle. Kevään harjoittelujakso alkaa tammikuussa 2021 ja päättyy joulukuussa 2021. Syksyn harjoittelujakso alkaa syyskuussa 2021 ja päättyy syyskuussa 2022.
 
 
Hakuaika tammikuussa 2021 alkavalle jaksolle päättyy syyskuun 2020 alussa ja syyskuussa 2021 alkavalle jaksolle maaliskuun 2021 alussa.  Ilmoitamme tarkan ajankohdan noin kuukautta ennen haun päättymistä.
 
Hakemuksen jättämisen jälkeen saat kutsun videohaastatteluun, jossa vastaat yhteen sinulle sähköpostitse lähetettyyn kysymykseen. Käymme kaikki hakemukset läpi ja kutsumme osan syksyn harjoitteluohjelmaan hakeneista rekrytointipäivään Helsingin toimistollemme pian hakuajan päättymisen jälkeen. Merkitse päivä kalenteriisi jo siltä varalta, että tulet valituksi jatkoon. Huom! Mikäli et voi osallistua rekrytointipäiväämme, se ei ole este hakemiselle. Järjestämme tarvittaessa korvaavia yksilöhaastatteluja (myös videoyhteyden välityksellä).
 
Lisätietoja Legal Tech -harjoittelijan harjoitteluohjelmasta saat Elina Kytömaalta (elina.kytomaa@castren.fi, p. 020 776 5237).

Näin rekrytointi etenee

Jos sinusta tuntuu, että sopisit joukkoomme, täytä hakemuslomake ja kerro meille itsestäsi. Lue, miten käsittelemme työnhakijatietoja.

Tutustumme kaikkiin saamiimme hakemuksiin ja käytämme tarvittaessa videohaastattelua saadaksemme sinusta tarkemman kuvan. Videohaastattelussa vastaat muutamaan sinulle sähköpostitse toimitettuun videokysymykseen. Videoiden tekemiseen saat aikaa noin 2–4 vuorokautta.

Kutsumme osan hakijoista henkilökohtaiseen haastatteluun toimistollemme. Haastatteluun osallistuvat rekrytoiva esimies, HR:n edustaja ja mahdollisesti myös joku muu tuleva kollegasi. Saat tiedon haastattelijoista haastatteluaikaa sovittaessa. Haastattelukierroksia voi olla useita.

Jos haet vakituista työpaikkaa, sinut kutsutaan Mercuri Urvalin soveltuvuusarvioon osana rekrytointiprosessia. Mercuri Urval on pitkäaikainen kumppanimme, jonka arvio täydentää ja syventää haastattelutietoa. Lisäksi saat linkin sähköiseen englannin yleiskielen tasotestiin, jonka tulos huomioidaan valintaprosessissa.

Ilmoitamme rekrytointiprosessin päätöksestä kaikille hakijoille joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Hakulomake tilapäisesti pois käytöstä