Oona Fromholdt-Nyman

KM Lawyer

Kuulun osaavaan Knowledge Management -tiimiimme ja toimin sisäisen tietopalvelumme vetäjänä. Vastaan tietopalvelumme päivittäisestä toiminnasta ja kehittämisestä ja olen koko organisaatiomme tukena oikeudelliseen tiedonhakuun liittyvissä asioissa. Tehtäviini kuuluvat myös esimerkiksi ulkoisiin tietokantoihimme liittyvät sopimusasiat.

Tietopalveluumme kuuluu lisäkseni useita taitavia harjoittelijoita. Toimin heidän esihenkilönään ja osallistun myös uusien harjoittelijoiden rekrytointiin. Tiimimme tehtävänä on huolehtia siitä, että asiakkaillamme ja toimistollamme on käytettävissään ajantasaista ja laadukasta tietoa. Teemme muun muassa vaativia tiedonhakuja lukuisilta eri oikeudenaloilta ja laadimme lainsäädäntö- sekä oikeuskäytäntöseurantoja toimistomme ja asiakkaidemme avuksi.

Olen urani aikana kehittynyt monipuoliseksi generalistiksi, minkä vuoksi olen mukavuusalueellani tilanteissa, joissa työskennellään yli oikeudenalojen rajojen. Olen kuitenkin erikoistunut riidanratkaisuun ja etenkin hallintoprosessiin, sillä ennen Castrén & Snellmanille siirtymistä työskentelin useamman vuoden hallinto-oikeudessa ja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Avustan siten mielelläni asiakkaitamme erilaisissa hallintotuomioistuimissa käsiteltävissä asioissa, ja työskentelen muutoinkin hallintolain, julkisuuslain sekä muun julkishallintoa koskevan lainsäädännön soveltamiseen liittyvien kysymysten parissa. Minulla on lisäksi kokemusta riita-asioista muun muassa kilpailuoikeudellisia vahingonkorvauksia ja kaupallisia sopimuksia koskevissa asioissa.

Juristin on mielestäni ymmärrettävä se yhteiskunnallinen konteksti, jossa kulloinkin toimitaan. Vastuullisuuskysymykset ovat minulle tärkeitä, ja pyrin työssäni tuomaan esiin perus- ja ihmisoikeusnäkökulmaa.

Olen perhevapaalla.