12.10.2020

Kesätyöntekijät valitsivat Castrén & Snellmanin jälleen vastuulliseksi kesätyönantajaksi

Kesätyöntekijät valitsivat jälleen Castrén & Snellmanin vuoden 2020 Kesäduunitutkimuksessa Vastuulliseksi kesäduuniksi. C&S kiri kuusi sijaa ylemmäs viimevuodesta ja sijoittui neljänneksi pienten ja keskisuurten yritysten sarjassa.

Kesäduunitutkimus kuuluu Vastuullinen kesäduuni ‑kampanjaan. Tutkimuksen kymmenen parasta kesätyönantajaa palkitaan vuosittain kolmessa eri yrityskoon sarjassa. Tutkimus toteutettiin kesätyökauden aikana, ja siihen osallistui 122 kesätyönantajaa. Työntekijöiden arvioita tutkimuksessa kertyi yhteensä 6404. Työnantajia arvioitiin muun muassa työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella.

Saimme kesän harjoittelijoilta kiitosta mielenkiintoisista työtehtävistä, tuesta ja lämminhenkisestä ilmapiiristä.

”Hyvin hoidetuista tehtävistä saa aina paljon kiitosta, ja talossa pidempään työskennelleet painottavat sitä, että aina saa tulla kysymään ja juttelemaan. Olen saanut paljon tukea ja ymmärrystä omalta esimieheltäni, mikä vaikuttaa paljon siihen, että töihin on aina ilo tulla. Toimistolla on niinkin viihtyisää, että piipahdan usein moikkaamaan työkavereita myös opiskelulle pyhitettyinä päivinä", kertoo kesällä nuorempana harjoittelijana toiminut Karin Hentunen.

Adaliina Ollikainen kiittelee, että jokaisen kehittymistä tuetaan monin tavoin.

”Harjoittelijat pääsevät jo varhaisessa vaiheessa mukaan aidosti haastaviinkin tehtäviin ja omaa panosta selvitystehtävissä arvostetaan suuresti. Palautetta saa säännöllisesti ja oma tiimi tukee kaikessa tekemisessä”, KM-harjoittelija Adaliina Ollikainen toteaa.

”Kiitokset onnistuneesta kesästä huippukesätyöntekijöillemme! Kesä oli koronatilanteesta johtuen poikkeuksellinen ja esimerkiksi perehdytys järjestettiin kokonaan virtuaalisesti, mikä vaati sopeutumista ja joustoa puolin ja toisin. Meille oli kuitenkin tärkeää, että harjoittelujaksomme toteutetaan mahdollisimman normaalisti myös poikkeusaikana. Itsenäinen ote työskentelyyn korostui kesän harjoittelujaksolla tavanomaista enemmän, kun suuri osa toimistomme väestä työskenteli etänä.  Harjoittelijamme ottivat hommat hienosti haltuun tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”, kertoo harjoittelijaohjelmien parissa työskentelevä HR-koordinaattorimme Elina Kytömaa.

Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Tutkimuksen tekee IROResearch ja se toteutetaan vuosittain. Lue lisää Oikotien nettisivuilta.