14.5.2020

Castrén & Snellman opiskelijoiden suosikkiasianajotoimisto sekä lakialan kärkikolmikossa Universumin tutkimuksessa

Castrén & Snellman nousi kolmanneksi halutuimmaksi lakialan työnantajaksi heti tuomioistuinten ja Oikeusministeriön jälkeen Universumin vuoden 2020 opiskelijatutkimuksessa. Jokavuotinen kyselytutkimus kartoittaa eri alojen työnantajien työnantajakuvaa alan opiskelijoiden keskuudessa.

Opiskelijoiden suosikkityönantajien kärkikolmikko on parin vuoden ajan tullut julkiselta sektorilta, mutta nyt Castrén & Snellman nousi kolmanneksi ohittaen viime vuonna kolmannella sijalla olleen Euroopan Unionin. Toimistomme on yksityisen sektorin suosikkityönantaja kahdettatoista kertaa peräkkäin.

"Olemme kehittäneet opiskelija- sekä oppilaitosyhteistyötämme pitkäjänteisesti ja systemaattisesti. Haluamme antaa opiskelijoille hyvät ja monipuoliset valmiudet asiantuntijaksi kasvamiseen jo opiskeluaikana. Myös roolimme vastuullisena työnantajana korostuu entistä vahvemmin, ja tehtävämme on omalta osaltamme tukea nuoria oikeustieteen osaajia ja antaa positiivinen kuva alasta uran alusta lähtien", kertoo henkilöstöjohtaja Outi Ruohola.

"Panostamme harjoittelukokemuksen ja hakijakokemuksen jatkuvaan kehittämiseen, ja on ilo huomata työmme kantavan hedelmää. Harjoitteluohjelmissamme opiskelijat kehittävät osaamistaan mutta myös tutustuvat uusiin ihmisiin ja rakentavat ammatillista verkostoaan. Universumin tutkimuksen lisäksi keräämme harjoittelijoilta palautetta jokaiselta harjoittelujaksolta, ja harjoittelijat osallistuvat vuotuiseen henkilöstötutkimukseemme. Palautteen mukaan harjoittelijat suosittelisivat meitä työnantajana mielellään", Ruohola iloitsee. 

Työelämään saapuva sukupolvi arvostaa sekä kovia että pehmeitä arvoja

Suosikkityöpaikkojen lisäksi Universumin tutkimus selvitti opiskelijoiden asenteita työelämään. Useimmissa opiskelijaryhmissä ihannetyönantajan ominaisuuksissa korostuivat – monipuolisten työtehtävien lisäksi – palkkaan, arvostukseen ja kehittymismahdollisuuksiin liittyvät asiat. Opiskelijat haluavat kuitenkin myös kunnioitusta ja ystävällisen työilmapiirin. Tutkimuksen mukaan työelämään tulevan sukupolven arvomaailma on hybridimäinen: perinteisten työelämäarvojen lisäksi työnantajan odotetaan huolehtivan ihmisistä ja kulttuurista.

Tutkimuksen tulokset julkistettiin 14.5. Tutkimukseen osallistui tänä vuonna 14 109 opiskelijaa, joista 512 oli oikeustieteen opiskelijoita. Oikeustieteen opiskelijoiden lisäksi Universum tutkii muun muassa tekniikan, terveyden, kaupallisen alan sekä IT-alan opiskelijoita. 

Kiitoksemme opiskelijoille luottamuksesta!