11.4.2019

Castrén & Snellmanille erinomaiset tulokset The Legal 500 (2019) -tutkimuksessa: ”yhteistyö pelaa”, ”henkilökohtaista palvelua ja päteviä ammattilaisia”, ”erittäin kovatasoinen”

Asianajotoimistojen osaamista ja asiakastyytyväisyyttä arvioiva The Legal 500 EMEA on sijoittanut Castrén & Snellmanin palveluista seitsemän Tier 1 -luokkaan ja neljä Tier 2 -luokkaan. Julkaisussa arvioitiin tänä vuonna Suomen osalta kaikkiaan yhtätoista oikeudenalaa. Pietarin-toimistomme osaaminen yrityskaupoissa säilytti jälleen asemansa Tier 2 -luokassa. The Legal 500 arvioi asianajotoimistoja ja juristeja kaikkialla maailmassa. Se on yksi asianajoalan arvostetuimmista julkaisuista.

Kymmenen Castrén & Snellmanin asianajajaa sai Leading Lawyer -maininnan: Sari Hiltunen, Marko Hentunen, Anna Kuusniemi-Laine, Niklas Langenskiöld, Rickard Langenskiöld, Kimmo Rekola, Sakari Salonen, Tero Tuomisto, Outi Tähtinen ja Matias Wallgren mainittiin Suomen johtavina asianajajina. Lisäksi osakkaat Benjamin Bade, Anders Forss, Jussi Nieminen ja Eija Warma-Lehtinen sekä senior associate -lakimiehet Anna-Maarit Laurila ja Sanna Alku mainittiin omien oikeudenalojensa uuden sukupolven kärkiniminä (Next Generation).

Luokitukset perustuvat pääasiassa asiakashaastatteluihin. Toimistostamme sanottiin muun muassa seuraavaa:

  • Riitojen ratkaiseminen: Marko Hentusen ja Anders Forssin johtama palvelu ”tuo pöytään merkittävää kokemusta”. ”Raskaan sarjan juristi” Tuomas Lehtinen saa kiitosta välimiesmenettelykokemuskestaan. Senior associate -lakimies Jerker Pitkänen on asiakaspalautteen mukaan ”käsittämättömän tarkka tunnistamaan olennaiset seikat ja analysoimaan niitä”.

  • Yrityskaupat: Jan Örndahlin vetämä ”erittäin tehokas” tiimi tunnetaan ”henkilökohtaisesta palvelusta ja pätevistä ammattilaisistaan”. Kimmo Rekola and Jarno Tanhuanpää ovat erikoistuneet pääomasijoituksiin, ”nousevalla tähdellä” Benjamin Badella taas on ”jo hyvin paljon kokemusta ja hyvä, käytännönläheinen ote työhön”.

  • Työoikeus: Castrén & Snellmanin ”osaava ja avulias tiimi” on ”tarmokas ja pätevä”. Sitä johtavat ”erittäin osaava ja kokenut” Outi Tähtinen ja ”nerokas” Tomi Kemppainen. Myös ”bisnestä hyvin ymmärtävä” senior associate Sanna Alku saa kiitosta.

  • EU- ja kilpailuoikeus: Castrén & Snellmanin palvelu tarjoaa ”huippulaadukasta, ripeää, helposti ymmärrettävää ja käytännöllistä neuvontaa”. Tiimi hoitaa huomattavia toimeksiantoja: se edustaa esimerkiksi yksityisiä sairaankuljetusyrityksiä valtiontukiasiassa korkeimmassa oikeudessa. Lisäksi se on mukana monissa markkinoiden suurimmista vahingonkorvausasioista. Palvelun vetäjä Sari Hiltunen on ”vertaansa vailla”, hankintoihin erikoistunut Anna Kuusniemi-Laine ”poikkeuksellisen kyvykäs”. Huomionarvoisia osaajia ovat myös tuore osakas Jussi Nieminen ja ”nouseva tähti” associate-lakimies Suzanne Simon-Bellamy.

  • Pääomamarkkinat: Castrén & Snellmanin ”palvelualttiin” tiimin kanssa ”yhteistyö pelaa”. Kiitosta saavat palvelun vetäjät, ”pragmaattinen ja ratkaisukeskeinen” Merja Kivelä, jolla on ”harvinainen yhdistelmä ammatillista osaamista ja bisnestajua”, sekä ”kokenut” Janne Lauha; erityismaininnan saa myös ”nuori kyky”, senior associate -lakimies Anna-Maarit Laurila.

Luokitukset ovat nähtävillä kokonaisuudessaan The Legal 500:n verkkosivuilla.