2.1.2017

Castrén & Snellmanin pääomamarkkinatiimillä jälleen vilkas ja menestyksekäs vuosi

Kulunut vuosi 2016 on ollut pääomamarkkinoillakin täynnä tapahtumia. Brexitin ja Yhdysvaltain presidentinvaalien kaltaisista, ehkä yllättävistäkin käänteistä huolimatta suomalaiset liikkeeseenlaskijat ovat olleet edelleen aktiivisia oman ja vieraan pääoman hankinnassa, mikä on näkynyt myös meidän työpöydillämme.

Kuluneena vuonna säilytimme vahvan asemamme yhtenä alamme johtavista toimijoista. Olimme mukana vuoden tärkeimmissä oman pääoman ehtoisissa järjestelyissä, ja velkapuolella hoitamiemme toimeksiantojen arvo nousi ennätysmäiseen 4,5 miljardiin euroon. Kaiken kaikkiaan toimimme vuonna 2016 oikeudellisena neuvonantajana yhteensä 16 pääomamarkkinoiden liikkeeseenlaskussa.

  • Toimimme menestyksekkäästi DNA Oyj:n neuvonantajana sen listautuessa Nasdaq Helsingin päälistalle. Kyseessä oli Suomen suurin listautumisanti vuosikymmeneen.
  • Lisäksi neuvoimme liikkeeseenlaskijoita ja järjestäjäpankkeja useissa muissa oman pääoman ehtoisissa järjestelyissä. Näistä voidaan mainita Sponda Oyj:n ja Etteplan Oyj:n merkintäoikeusannit,  SSH Communications Security Oyj:n suunnattu osakeanti sekä Dovre Group Oyj:n ja Restamax Oyj:n osakkeiden listalleotot.
  • Velkapääomamarkkinoilla asiantuntemukseemme luottivat jälleen monenlaiset liikkeeseenlaskijat, kuten Cramo Oyj, FIT Biotech Oy, Ukkoverkot Oy, Ferratum Oyj, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj, Sp-Kiinnitysluottopankki Oyj, Bonum Pankki Oyj, Hypoteekkiyhdistys ja Vapo Oy.
  • Liikkeeseenlaskujen ohella meitä työllistivät vuoden mittaan myös finanssialan teknologiaan ja uusiin rahoitusmuotoihin liittyvät toimeksiannot. Avustimme esimerkiksi automaattista omaisuudenhoitopalvelua tarjoavaa Evervest Oy:tä sijoituspalveluyrityksen toimiluvan saamisessa.
  • Toimeksiantotyön ohella annoimme jälleen oman panoksemme alan kehittämiseen esimerkiksi osallistumalla Pörssisäätiön julkaiseman Pörssilistautujan käsikirjan laadintaan.

Pääomamarkkinatiimimme on markkinoiden suurin, ja sen valtteja ovat markkinoilla testattu asiantuntemus, innovatiivinen asenne ja saumaton tiimityö. Navigoimme tottuneesti finanssialan jatkuvasti muuttuvalla sääntelykentällä ja raivaamme tietä uusille markkinakäytännöille. Johtavat asianajopalveluja arvioivat kansainväliset hakemistot, kuten Legal500 ja IFLR1000, luokittelevat jatkuvasti pääomamarkkinapalvelumme markkinoiden parhaimmistoon.

Tiimiämme vetävät markkinoilla tunnetut konkarit Merja Kivelä ja Janne Lauha. Monipuoliseen ja kokeneeseen associate-tiimiimme kuuluvat senior associatet Thomas Landell, Anna-Maarit Laurila ja Erika Saarela, associatet Hannu Huotilainen, Niko Johansson, Erno Kaskinen, Aksu Tuominen ja Viola Valtanen sekä professional support lawyer Kristina Mirtti.

Pääomamarkkinatiimimme toivottaa kaikille onnellista ja ennen kaikkea innovatiivista vuotta 2017!