6.11.2015

Universum ammattilaiset 2015 -tutkimus: Castrén & Snellman edelleen ihanteellisin työnantaja asianajotoimistoista

Vuosittain toteutettavan Universum ammattilaiset 2015 -tutkimuksen mukaan Castrén & Snellman on edelleen Suomen ihanteellisin työnantaja asianajotoimistoista neljättä vuotta peräkkäin. Erityisesti julkisyhteisöillä oli tänä vuonna vahvat sijoitukset suosikkilistan kärkipaikoilla. Listan ensimmäisenä asianajotoimistona olemme nyt sijalla 13 (2014: 7).

Vastaajien silmissä suosituimpia työnantajia olivat tuomioistuimet, oikeusministeriö, ulkoasiainministeriö, KONE ja OP Ryhmä. Kymmenen joukossa sijoituksiansa paransivat muun muassa Nordea ja Syyttäjälaitos. Kahdenkymmenen ihanteellisimman joukossa oli kaksi asianajotoimistoa.

Yksi huomionarvoinen tulos tutkimuksessa on työn merkityksellisyyden suuri nousu. Se selittänee osittain myös julkisyhteisöjen vahvaa sijoitusta listauksessa. Työn ja vapaa-ajan tasapaino on edelleen tärkein uratavoite, mutta sen merkitys on hiukan laskenut viime vuodesta. Lakialan ammattilaisten ihannetyönantaja on kansainvälinen, arvostettu ja monipuolinen.

Maalis-elokuussa 2015 toteutettuun kyselyyn vastasi kaikkiaan 324 lakialan ammattilaista. Heidän keski-ikänsä oli 37 vuotta, ja heillä oli työkokemusta takanaan keskimäärin 10 vuotta. Naisten osuus vastaajista oli 66 %.

Universum ammattilaiset 2015 -tutkimuksessa selvitetään halutuimpia työnantajia ja työelämäpreferenssejä lakialan lisäksi muun muassa kaupalliselta, tekniseltä sekä IT-alalta. Kaikkiaan tutkimukseen vastasi liki 10 300 yliopisto- ja korkeakoulutettua ammattilaista.

Castrén & Snellman on menestynyt myös Universumin opiskelijatutkimuksessa. Toimistomme on ollut opiskelijoiden ihannetyönantaja Suomen asianajotoimistoista jo seitsemänä peräkkäisenä vuonna.

Universumin ammattilaiset -kyselyn tulokset, lakiala

Universum 2015

 

Annamme mielellämme lisätietoja:
Outi Ruohola