Ostotarjous on Spondalle tunnustus sen asemasta Suomessa ensiluokkaisena kiinteistösijoitusyhtiönä.
Spondan hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh Spondan pörssitiedotteessa

Sponda

Avustamme Spondaa 1,76 miljardin euron käteisostotarjouksessa

6.6.2017

Edustamme Helsingin pörssissä listattua Sponda Oyj:tä Polar Bidco S.à r.l.:n julkisessa ostotarjouksessa kaikista Spondan liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista. Polar Bidco on The Blackstone Group L.P:n lähipiiriyhtiöiden neuvomien rahastojen omistuksessa oleva yhtiö. Ostotarjouksessa Spondan osakkeenomistajille tarjotaan 5,19 euron käteisvastiketta jokaista Spondan osaketta kohden, mikä vastaa yhteensä noin 1 763 miljoonan euron ostohintaa Spondan osakkeista. Spondan hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella Spondan osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä heidän omistamistaan osakkeista. Sponda - Blackstone -kauppa on Suomen kaikkien aikojen suurin kiinteistötransaktio, kun katsotaan kiinteistöjen käypiä arvoja. 

Spondan toimitusjohtaja Kari Inkinen uskoo, että Blackstonen tuella Sponda pystyy edelleen kehittämään liiketoimintaansa, kiinteistöjään ja portfoliotaan. Inkisen mukaan Sponda tarjoaa jatkossakin korkealaatuisia liiketiloja ja työympäristöjä asiakkailleen.

  • Sponda on Suomen suurimpien kaupunkien kaupallisiin kiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää liiketiloja, toimistotiloja ja kauppakeskuksia toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle.
  • Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli noin 3,8 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala oli noin 1,2 miljoonaa neliömetriä 31.3.2017.
  • Blackstone on ollut kiinteistösektorin maailmanlaajuinen johtaja vuodesta 1991, ja Blackstonen lähipiiriyhtiöiden neuvomilla rahastoilla on noin 102 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta kiinteistövarallisuutta hallinnoitavanaan.
  • Vuodesta 2015 lähtien Blackstone on hankkinut Pohjoismaissa hallintaansa kiinteistöjä yli 4 miljardin euron arvosta, josta yli 1 miljardi euroa sijaitsee Suomessa.

Tiimi

{{result.date}}


{{cases.loadMore}}