Anna Kuusniemi-Laine
osakas
asianajaja, LL.M (Eur)

Puhelin020 7765 423
Faksi020 7761 423
anna.kuusniemi-laine@castren.fi
Assistentti: Ella Pöllänen

Anna Kuusniemi-Laineen erikoisaloja ovat kilpailuoikeus, julkiset hankinnat ja valtiontukiasiat sekä niihin liittyvät sopimus- ja riita-asiat. Anna edustaa suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä kilpailuoikeuden compliance-asioissa, yrityskauppavalvonta-asioissa sekä kilpailuoikeusprosesseissa. Hän kuuluu maan parhaisiin julkisten hankintojen ja valtiontukiasioiden asiantuntijoihin, ja hän avustaa näillä oikeudenaloilla sekä yrityksiä että julkishallinnon yksiköitä. Lisäksi hän neuvoo asiakkaita yksityisen ja julkisen sektorin rajapintoihin liittyvissä kysymyksissä. Suuri osa Annan työstä liittyy life sciences -toimialaan, rakentamiseen ja energia-alaan.

Anna on tunnettu luennoitsija kilpailuoikeuden ja julkisten hankintojen alalla. Hän on myös kirjoittanut näistä aiheista kotimaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin. Anna on suorittanut LL.M.-tutkinnon Amsterdamin yliopistossa erikoisalanaan EY:n liikejuridiikka.

Kansainväliset asianajoalaa arvioivat hakemistot Chambers Europe, Best Lawyers, Who’s Who Legal ja PLC Which Lawyer sijoittavat Anna Kuusniemi-Laineen Suomen johtavien asianajajien joukkoon.

Anna työskentelee Helsingin-toimistossamme.

Kielitaito

suomi, englanti, ruotsi

Järjestötoiminta

  • Eurooppa-oikeuden yhdistys ry
  • Suomen Kilpailuoikeudellinen Yhdistys ry
  • Suomen Lakimiesliitto ry

Koulutus

  • LL.M. (EC Business Law), Universiteit van Amsterdam 1996
  • Oikeustieteen kandidaatti, Helsingin yliopisto 1994

Työkokemus

  • Castrén & Snellman lakimies 1994–, asianajaja 2000–, osakas 2007–