Castrén & Snellman työnantajana

Haluamme, että työ Castrén & Snellmanilla on paitsi tuloksellista myös innostavaa ja tarjoaa mahdollisuuden jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Henkilöstötyötämme ohjaa People-strategian mukaisesti neljä johtoajatusta:

Oikeat ihmiset oikeissa tehtävissä

Etsimme jatkuvasti uusia cassulaisia. Pyrimme löytämään parhaiden hakijoiden joukosta ne henkilöt, jotka sopivat parhaiten Cassun kulttuuriin ja yhteisiin arvoihimme. Samaan aikaan pyrimme varmistamaan, että jokainen cassulainen saa tehdä haastavaa sekä taitoihinsa ja kokemukseensa sopivaa työtä joka päivä.

Esimies hyvinvointia rakentamassa

Työntekijöidemme hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeä asia. Toimivalla esimiestyöllä on tärkeä osa hyvinvoinnin rakentamisessa. Koulutamme esimiehiä ja koko työyhteisöä jatkuvasti työhyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Yhteisellä osaamisella huipputuloksiin

Asiakkaillemme tuottama lisäarvo nojaa yksilöiden huippuosaamisen yhdistämiseen parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan eduksi. Jaamme tietoa aktiivisesti ja kannustamme cassulaisia jatkuvaan osaamisen kehittämiseen.

Oikeudenmukaisesti eteenpäin

Jokaisella cassulaisella on oikeus edellyttää korkeatasoista suorituksen johtamista ja suuntaa tulevaisuudelleen. Teemme strategiatyötä systemaattisesti ja pyrimme siihen, että toimistomme visio konkretisoituu työntekijöillemme myös henkilökohtaisella tasolla.

 

Miksi liittyä joukkoomme?

Työssä kehittyminen 

Työn ja yksityiselämän tasapaino 

Työhyvinvointi 

Yhteistä ilonpitoa 

Henkilöstöfaktaa lyhyesti