10.7.2012

Rudus Oy: Lemminkäisen betoniliiketoiminnan osto

Neuvoimme maailmanlaajuiseen CRH plc ‑rakennusmateriaalikonserniin kuuluvaa Rudus Oy:tä järjestelyssä, jossa se hankki omistukseensa Lemminkäinen Rakennustuotteet Oy:n koko osakekannan Lemminkäinen-konsernilta. Kauppahinta oli 55 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää, joka saataneen vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä.

Myyty betoniliiketoiminta oli osa Lemminkäisen infrarakentaminen-toimialaa, ja siihen kuuluu kolme liiketoiminta-aluetta: betonielementit, ympäristötuotteet ja valmisbetoni. Liiketoiminnan vuoden 2011 liikevaihto oli 84 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 400 henkilöä Suomessa.

Järjestelyssä vaadittiin neuvonantajilta sekä yrityskauppaprosessien hallintaa että perehtyneisyyttä kohdeyhtiön liiketoiminnan kannalta olennaisiin operatiivisiin, ympäristöoikeudellisiin ja työoikeudellisiin kysymyksiin.

C&S:n tiimissä olivat mukana osakas Jan Kuhlefelt sekä associate-lakimiehet Thomas Landell, Antti Kaakkola ja Kim Parviainen Yrityskaupat-asiantuntijaryhmästä sekä osakas Sari Hiltunen, senior associate Mikko Huimala ja associate Jussi Nieminen EU- ja kilpailuoikeusryhmästä. Ympäristöpuolesta järjestelyssä huolehti senior associate Heidi Malmberg ja työoikeudesta associate Sofie Nygård.

Lisätietoja:
Jan Kuhlefelt

 

Oikeudelliset julkaisut

Castrén & Snellmanin uutiset